Tyst vindkraft
 

Ingen ström i stugan eller i båten eller husvagnen? Ladda batterierna med vårt nya tysta smidiga vindkraftverk. Som ett komplement till solceller som endast ger effekt några få timmar om dagen kan du nu få kontinuerlig laddning om du kompletterar med vårt nya portabla minivindkraftverk.

De små vindkraftverk som idag finns på marknaden kräver oftast en mast och ska gärna placeras långt ifrån brukaren då de låter ganska mycket. Vårt nya vertikala vindkraftverk är tyst, litet och smidigt och kan monteras direkt på hustaket, på husvagnen eller på båten. Det är ofarligt för både människor och fåglar och är okänsligt för snabba ändringar av vindriktningen.

Enligt tillverkaren ger den 100 watt vid 5 sekundmeter, 250 Watt vid 7 sekundmeter och hela 400 Watt vid 11 sekundmeter så det är väldigt effektivt i förhållande till sin storlek. Då det nästa alltid blåser något och man då får laddning 24 timmar om dygnet så räcker det väl för att hålla en större batteripark laddad. Vindkraftverket levereras med en hybrid controller med ingång för både vindkraft och solceller.

Pris inklusive moms: 9.980 kr  nu prissänkt till 4.990 kr inklusive hybrid controllern.

(Säljer inte längre denna produkt även om jag har på lager då jag själv inte är nöjd med dess prestanda, generatorn är avsedd för vindkraftverk med mycket högre varvtal, tester pågår med nya generatorer)

Energy Ball 40 monterad på tak

Nominerad av Byggindustrin till guldmedalj på nordbygg 2012

Klicka här för att rösta            Bild från Nordbygg 2012

Diplom

Hybrid Controller för både vind och solkraft medföljer

Mått

Leveransförpackning 53 * 53 *63 cm, bruttovikt 16 kg (netto 12 kg)

Artikel i Ålandstidningen 16 juni 2011

NYHET
Lanserar inom kort detta USA tillverkade mini vindkraftverk som också ska vara relativt tyst. Mer info kommer snart när vi själva testat det. Men redan nu verkar det mycket lovande. Det väger endast 7 kg så det är lätt att hantera. Verkar vara mycket gediget och säljs med 3 års garanti.

Blue Line = Ideal Conditions (no turbulence)
Red Line = Turbulent Conditions

 

Kontakt

 

Bohena AB, Sten-Anders Fellman, Marsvägen 6, S-177 61 Järfälla, Sweden

WEB: www.bohena.se Phone +46 702 61 21 27 E-mail: Klicka här

eXTReMe Tracker